Belgische Ardennen, 1944

 

Een prachtig bordspel, dat zich situeert tijdens het ijskoude Ardennenoffensief. 

~

Clash of the Ardennes is makkelijk te leren, behoeft geen historische kennis en is binnen enkele minuten opgezet.

~

Ben jij in staat om je partner of vriend te slim af te zijn? Voor slechts 59,- euro krijg je dit

prachtige -grotendeels houten- bordspel toegestuurd, van Nederlandse makelij! (verzending inbegrepen)

 

 


 

Wat zit er in het spel?

 Nederlandse versie

  • 25 houten Geallieerde eenheden
  • 25 houten Duitse eenheden
  • 1 speelveld van maar liefst 54x80cm
  • 1 regelboekje in het Nederlands
  • 20 Doelkaarten
  • 20 Zegekaarten
  • 6 houten vlaggen
  • 14 houten startblokken
  • 1 startersmunt
  • Nederlandse box, met luxe fluwelen inlayBestel het spel hier:

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Deze leest u hier. Hier vindt u ook onze adresgegevens.

 


Help! Nieuw hier?

 

Geen probleem! We snappen dat we je eigenlijk nog niet kennen en dat het betalen op websites die je niet kent nog wel eens voor verrassingen kan zorgen.

 

Wil je het bordspel graag hebben, maar koop je het spel liever via de bekende wegen of heb je bijvoorbeeld nog een kadokaart over, dan hebben we goed nieuws! Je kan het spel ook simpel via Bol.com kopen. Ook hier zijn we vertegenwoordigd en weet je zeker dat het goed gaat komen. 

  

Hoe werkt het spel?

  

Beide spelers zitten tegenover elkaar en kiezen een zijde (Geallieerd of Duits). De verschillende eenheden, met allen hun eigen mogelijkheden, worden naast het bord geplaatst. Vanuit je eigen zijde bouw je jouw leger op, vanaf 1 van de 7 straten, om zodoende de overzijde te bereiken. Heb je een overzijde bereikt, dan heb je deze straat veroverd. Welke straten je moet veroveren, worden beschreven op je geheime missiekaart. Per beurt mag je vier acties uitvoeren (zo is het plaatsen van een eenheid bijvoorbeeld 1 actiepunt waard). Zodra de eenheden elkaar tegenkomen, vind er een 'clash' plaats en wint de sterkste eenheid. Door tactisch vooruit te denken en je eenheden slim in te zetten, wordt elk spel spannend en kan het tij, door een slimme zet, ineens keren! 

 

Clash of the Ardennes is gemakkelijk (aan) te leren, behoeft geen historische kennis en is gegarandeerd een succes op de zaterdagavond onder het genot van een lekker drankje! 


 

Reviews en beoordelingen

  

Wij zijn zeer trots te mogen vermelden dat we over de 50 professionele reviews/previews en beoordelingen hebben mogen ontvangen vanuit de hele wereld. Met een gemiddelde van 4,2 van de 5 sterren zijn we uiteraard erg blij! Hieronder hebben we een paar reviews geplaatst, maar hier kun je er nog vele andere vinden. Allen traceerbaar en oprecht! Onderstaande reviews zijn vrij vertaald.

 

Tabletop Gaming Guild  
⭐ 10/10

Clash of the Ardennes is een fenomenaal, abstract, strategisch 2-speler bordspel, met verbazingwekkende kwaliteit en illustraties. Maar het meest verrassende aspect van het bordspel voor mij is hoe het in staat is om een episch en spannend gevoel te geven aan elk nieuw spel.

Spellenbunker

Dit is een fantastisch bordspel! Zelfs al ben je geen fan van of bekend met oorlogsspellen (zoals ik), zelfs dan nog is dit absoluut een prachtige tactisch 2-persoons bordspel, die je gemakkelijk opstart vanwege de simpele regels. Super toegankelijk, maar uitdaging voldoende om je tactieken te verbeteren op het speelveld gedurende het spel.

Lotte Speelt  

⭐/⭐ 4/5

Dit spel is zo uniek! Om te beginnen, het is gemaakt van hout, wat het echt speciaal maakt. Daarnaast bevat het prachtige illustraties.

The Board game Connaisseur  
⭐/⭐ 4/5

Dit bordspel heeft mij volledig verrast. Het is zelfs beter dan ik had gedacht. Het afwisselende spelbeeld zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je vooraan in de linie staat.

Board Game Geek  
⭐/⭐ 7.4/10

Op werelds grootste bordspel website scoren we een hele mooie 7.4 uit 10! En ook daar zijn we erg trots op.

Ducosim - Dé Spellenvereniging (magazine Spel!)

⭐/ 8/10

Tja, we mogen uiteraard een fantastische vermelding in hét bordspellenblad van Nederland Spel! uiteraard niet overslaan. Gezegd moet worden dat dit wel een oudere versie van het spel is, maar de mechaniek en look-and-feel is niet veranderd. 

Spelregels

  

Wil je voordat je het spel aanschaft alvast even in de spelregels duiken? Geen probleem. Deze kun je hier gemakkelijk downloaden:

 

Download
Spelregels Clash of the Ardennes
Clash of the Ardennes NL.pdf
Adobe Acrobat Document 37.2 MB

 

Over ons

  

Ons team is klein maar fijn. Al hebben we vanuit alle hoeken van de wereld hulp mogen ontvangen. Wij zijn iedereen dan ook zeer dankbaar voor hun inzet, op welke manier dan ook. Het spel is bedacht door Elwin, op fantastische wijze vorm gegeven door Steve en zonder de brede inzet van Sabine was het nooit een geheel geworden. Dank allen!


 

Eerste Nederlandse druk 

  

Pak deze kans om de eerste Nederlandse druk van het spel te bemachtigen. Betaal snel en veilig via iDeal, PayPal, Creditkaart en vele andere betaalmogelijkheden. Wij zorgen dat je spel binnen enkele dagen je kant op komt.

Dank voor je interesse! Dat waarderen wij enorm!

 

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Deze leest u hier. Hier vindt u ook onze adresgegevens.

 


 

Nog niet overtuigd?

  

 

Mocht je nog steeds twijfels hebben, wees gerust, hierbij beloven we je dat het spel echt gaaf is (al zeggen we het wel zelf). Ondanks dat het spelmechaniek absoluut uniek is, kun je het bijvoorbeeld wel plaatsen bij spellen als Stratego en Risk. Verwacht geen zwaar oorlogsspel, want dat is het zeker niet. 

 

Als je na het spelen nog niet bent overtuigd, stuur je hem gratis terug, binnen een maand. Dat beloven wij! Zo zeker zijn wij er van!

 

Heb je nog vragen, schroom niet om ons te mailen.