Hét bordspel voor in de koude winter!

 

 

Belgische Ardennen, 1944

 

Een prachtig 2p bordspel, dat zich situeert tijdens het ijskoude Ardennenoffensief. 

~

Clash of the Ardennes is makkelijk te leren, behoeft geen historische kennis en is binnen enkele minuten opgezet.

~

Ben jij in staat om je partner of vriend te slim af te zijn? Voor 69,- euro krijg je dit prachtige -grotendeels houten- bordspel toegestuurd, van Nederlandse makelij!

~

Verzending binnen enkele dagen, inbegrepen voor Nederland en België. We pakken het spel gratis voor je in met kadopapier als je dat wil! Het perfect kado voor je partner!

 


 

Wat zit er in het spel?

Luxe Nederlandse versie

 • 25 houten Geallieerde eenheden
 • 25 houten Duitse eenheden
 • 1 speelveld van maar liefst 54x80cm
 • 1 regelboekje in het Nederlands
 • 20 Doelkaarten
 • 20 Zegekaarten
 • 6 houten vlaggen
 • 14 houten startblokken
 • 1 startersmunt
 • Nederlandse box
 • Luxe, zwarte fluwelen inlay
 • Gratis inpakserviceEven voorstellen...

 

Mijn naam is Elwin Klappe (40) en wonend in Dalfsen. Sinds 2008 zijn we al bezig om Clash of the Ardennes vorm te geven en dat is een heel lang en zeker mooi proces geweest. Dat doe ik samen met Sabine en Steve. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een Kickstarter campagne (crowdfunding) een paar jaar geleden, die we succesvol hebben afgerond. Uiteindelijk hebben we meer dan 2.500 spellen wereldwijd verkocht!

 

Onze droom om het spel in onze eigen taal (Nederlands) te krijgen was de volgende stap. Sinds een paar weken is dit gelukt en daar zijn we uiteraard erg trots op! Nu uiteraard nog enthousiaste spelers :)

 

Wij zijn ervan overtuigd dat we een heel gaaf spel hebben gemaakt, geïnspireerd op series/films als Saving Private Ryan en Band of Brothers, spellen als Risk en Stratego. We hopen dat jij ook enthousiast bent geworden.

 

Ik zou zeggen, helm op en bereid je voor op een fantastisch spelervaring!

 


LET OP! De spellen zijn intussen uitverkocht en staan weer in bestelling. Het betreft hier dus een PRE-ORDER. We verwachten eind 2024 nieuwe spellen binnen te krijgen.

Let op: Dit is een PRE-ORDER! 

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Hier vindt u ook

onze adresgegevens. 
 

Hoe werkt het spel?

  

Beide spelers zitten tegenover elkaar en kiezen een zijde (Geallieerd of Duits). De verschillende eenheden, met allen hun eigen mogelijkheden, worden naast het bord geplaatst. Vanuit je eigen zijde bouw je jouw leger op, vanaf 1 van de 7 straten, om zodoende de overzijde te bereiken. Heb je een overzijde bereikt, dan heb je deze straat veroverd. Welke straten je moet veroveren, worden beschreven op je geheime missiekaart. Per beurt mag je vier acties uitvoeren (zo is het plaatsen van een eenheid bijvoorbeeld 1 actiepunt waard). Zodra de eenheden elkaar tegenkomen, vind er een 'clash' plaats en wint de sterkste eenheid. Door tactisch vooruit te denken en je eenheden slim in te zetten, wordt elk spel spannend en kan het tij, door een slimme zet, ineens keren! Neem van ons aan, het spel is enig in zijn soort en de diepgang en mogelijkheden zijn legio. 

 

Clash of the Ardennes is gemakkelijk (aan) te leren, behoeft geen historische kennis en is gegarandeerd een succes op de zaterdagavond onder het genot van een lekker drankje! 

 

Video - Clash of the Ardennes 

Reviews en beoordelingen

  

Wij zijn zeer trots te mogen vermelden dat we over de 50 professionele reviews/previews en beoordelingen hebben mogen ontvangen vanuit de hele wereld. Met een gemiddelde van 4,2 van de 5 sterren zijn we uiteraard erg blij! Hieronder hebben we een paar reviews geplaatst, maar hier kun je er nog vele andere vinden. Allen traceerbaar en oprecht! Onderstaande reviews zijn vrij vertaald.

 

Tabletop Gaming Guild  
⭐ 10/10

"Clash of the Ardennes is een fenomenaal, abstract, strategisch 2-speler bordspel, met verbazingwekkende kwaliteit en illustraties. Maar het meest verrassende aspect van het bordspel voor mij is hoe het in staat is om een episch en spannend gevoel te geven aan elk nieuw spel."

Spellenbunker

"Dit is een fantastisch bordspel! Zelfs al ben je geen fan van of bekend met oorlogsspellen (zoals ik), zelfs dan nog is dit absoluut een prachtige tactisch 2-persoons bordspel, die je gemakkelijk opstart vanwege de simpele regels. Super toegankelijk, maar uitdaging voldoende om je tactieken te verbeteren op het speelveld gedurende het spel."

Lotte Speelt  

⭐/⭐ 4/5

"Dit spel is zo uniek! Om te beginnen, het is gemaakt van hout, wat het echt speciaal maakt. Daarnaast bevat het prachtige illustraties."

Nox' Spellenzolder
/⭐ 8/10

"Heerlijk toegankelijk spel met een uitdagende tactische laag die elk potje leuker wordt." Bekijk de fantastische video van Bastiaan hier:

Board Game Geek  
⭐/⭐ 7.4/10

Op werelds grootste bordspel website scoren we een hele mooie 7.4 uit 10! En ook daar zijn we erg trots op.

Ducosim - Dé Spellenvereniging (magazine Spel!)

⭐/ 8/10

Tja, we mogen uiteraard een fantastische vermelding in hét bordspellenblad van Nederland Spel! uiteraard niet overslaan. Gezegd moet worden dat dit wel een oudere versie van het spel is, maar de mechaniek en look-and-feel is niet veranderd.   

Pak deze kans om de eerste Nederlandse druk van het spel te bemachtigen. Betaal snel en veilig via iDeal, PayPal, VVV-bon, Creditkaart en vele andere betaalmogelijkheden. Wij zorgen dat je spel binnen enkele dagen je kant op komt.

 

Dank voor je interesse! Dat waarderen wij enorm!

 


LET OP! De spellen zijn intussen uitverkocht en staan weer in bestelling. Het betreft hier dus een PRE-ORDER. We verwachten eind 2024 nieuwe spellen binnen te krijgen.

Let op: Dit is een PRE-ORDER! 

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing. Hier vindt u ook

onze adresgegevens. 


 

Nog niet overtuigd?

  

Mocht je nog steeds twijfels hebben, wees gerust, hierbij beloven we je dat het spel echt gaaf is (al zeggen we het wel zelf). Ondanks dat het spelmechaniek absoluut uniek is, kun je het bijvoorbeeld wel plaatsen bij spellen als Stratego en Risk. Verwacht geen zwaar oorlogsspel, want dat is het zeker niet. 

 

Als je na het spelen nog niet bent overtuigd, stuur je hem gratis terug, binnen een maand. Dat beloven wij! Zo zeker zijn wij er van!

 


 

FAQ

  

Hoe oud moet je zijn om Clash of the Ardennes te spelen?

Wij geven zelf 12+ aan, maar we merken dat er voldoende spelers zijn die jonger zijn.

 

Hoe snel wordt het geleverd?

LET OP: Dit is en PRE-ORDER. De spellen zijn uitverkocht en hierdoor vertraagd. We verwachten eind 2024 nieuwe spellen binnen te krijgen.

We versturen elke dag spellen, maar we houden voor de zekerheid ongeveer 3 werkdagen aan. We zijn soms zelf ook afhankelijk van andere

Leveren jullie ook in België?

Jazeker, bestel gerust. We leveren ook voor dit bedrag het spel netjes bij je af in België. Let wel, dit is de Nederlandse versie.

 

Ik heb en kapot onderdeel of er mist wat. Wat moet ik doen?

Oei vervelend, geen probleem. Die sturen we uiteraard kosteloos na. Stuur ons even een berichtje: klappe@gmail.com

 

Wat als ik het spel toch niet leuk vind?

Daar gaan we uiteraard niet van uit, maar mocht het toch zo zijn, dan stuur je hem gemakkelijk terug. Wij regelen het verzendbewijs.

 

Kun je het spel ook elders kopen?

Jazeker, in meerdere spellenspeciaalwinkels, maar ook op bol.com

 

Is dit een zwaar oorlogspel?

Nee, zeker niet. Sterker nog, vergelijk het bijvoorbeeld met Stratego en Risk. Ondanks dat ook daar een oorlogssausje overheen is gegoten, kun je het prima spelen als je iets minder met dit thema hebt. De strategie is het belangrijkste en het leukste gedeelte van het spel.

 

Kan ik ook met een VVV-kadokaart betalen?

Ja, zeker kan dat. Kies voor deze optie tijdens het betalen.